Планираният билингвизъм - въпроси, които възникват

 biЕдна голяма част от билингвистичните деца овладяват езиците по естествен начин,  пораствайки в обкръжение, което изисква владеенето на два или повече езика. При благоприятни психосоциални фактори, техният билингвизъм се развива без никакво лингвистично планиране от страна на семейството им. Но, все повече родители искат да вземат в свои ръце двуезичното развитие на децата си още от най-ранно детство.

Прочети още...

Ранни признаци на аутистичните деца / 2 - 5 години/

ribbonАутистичните деца в ежедневното си поведение проявяват следните характеристики:

  • те са напълно безразлични към това, което става около тях, индиферентни към обкръжението;
  • не създават контакт с очи и виждат лицата като прозрачни тела, погледът им минава като че ли през тялото;
  • не говорят и не проявяват желание за контакт;
  • създават впечатлението на глухи, а в същото време имат остър слух за определени шумове и проявяват интерес към Прочети още...

15 идеи за децата в дъждовните дни

rainСтуденото, мъгливо или дъждовно време е предизвикателство за всеки родител.Децата, които са лишени от възможноста да излязат навън и да играят бързо могат да Ви превърнат в кълбо от нерви.Открихме няколко прекрасни идеи в различни сайтове и блогове, които ще Ви помогнат да играете, да се забавлявате и да учите.Предлагаме Ви нашият избор от 15 идеи, с които децата ще се забавляват цял ден!

 

Прочети още...

„Ъ – ъ – ъ!“ или кога ще проговори детето?

child 1Когато детето Ви е навършило две години, но все още не говори, то вече можем да обсъждаме изоставане в езиковото развитие.Често,родителите бъркат „изоставане в езиковото развитие“ и „нарушение на езиково развитие“.Изоставането в езиковото развитие не е диагноза, а моментното състояние на развитието на детето в овладяването на езика.Дали става въпрос за нарушение и какво точно е това нарушение – езиково или говорно може да прецени само специалист логопед. Прочети още...

Диспраксия

kidПо последни изследвания в световен мащаб около 10% от населението е засегнато от този проблем. Статистически погледнато, в клас от 30 деца, 3 от тях ще бъдат засегнати от диспраксия. Необходимо е това нарушение да бъде добре разбрано и навременно диагностицирано, тъй като диспраксията би могла сериозно да попречи на справянето на детето в училище или на реализирането на възрастния пациент както в личен, така и в професионален план.

Прочети още...

Страница 6 от 9

Free business joomla templates