Летни занимания за деца и родители 2

Лятната ваканция е един от любимите ни "сезони". Дълги, слънчеви дни с много игри на открито и много смях. Ако първия месец почивка на децата вече е поизчерпил запасите ви с идеи за лятото - вижте това:

Кликнете на снимките за да видите видео урок - как се правят експериментите :)

  toweregg geode

 

 

 

 

 

        

Прочети още...

Общи предупредителни признаци за диспраксия в предучилищна възраст

dyspraxia logopedia.bg Има ли вашето малко дете лоши двигателни умения, дори когато прави нещо толкова просто като миенето на зъбите? Изглежда ли вашето дете, така сякаш знае какви думи да използва, но не може да координира мускулите на устата, така че да изрече думата? Детето Ви често ли се удря в неща или хора, забелязали ли сте слаб захват на ръката?Диспраксия е нарушение, което засяга моторните умения, развитието, силата и координацията и може да бъде причина за трудностите на детето. Въпреки че, диспраксия не е когнитивно увреждане (LD), много деца с обучителни трудности, също показват признаци на диспраксия.

Прочети още...

Летни занимания за деца и родители

summerЛятото е тук! Децата са свободни, а в най - добрия случай и родителите им. Ако се чудите на какво да играете това лято - вижте нашите летни предложения. Направихме специален подбор на занимания за учене и игра, за развитие на фината моторика и концентрация на вниманието, а ако сте успели да запазите и детето в себе си - гарантираме "суперско забавление"!

 

 

Прочети още...

Стратегии за учене при деца с дислексия

disleksia - logopedia.bgНяма две еднакви деца с дислексия. Проявите на нарушението са различни, затрудненията при преработката на информацията могат значително да варират - съответно и стратегиите за учене следва да бъдат различни.Често, в процеса на обучение на деца с дислексия, се стига до взаимни обвинения между родители и преподаватели и търсене на вина за несъответстващите резултати и възможностите на детето. Дислексията не е резултат от лошо обучение или възпитание, нито е в резултат на мързел, недостатъчно учене или нежелание за развитие.

Прочети още...

Детското зрение

kids visionЗрението е едно от петте сетива и представлява способността ни да възприемаме образи чрез очите.Наличието на добро зрение е важен фактор за развитието на децата.Нарушеното зрение е изключващ фактор за много нарушения, обект на логопедичната терапия, като дислексия, дисграфия и др. През какви етапи преминава развитието на детското зрение и как да подпомогнем неговото развитие?

Прочети още...

Игри за развитие на фината моторика от раждането до третата година на детето

pisaneРазвитието на моториката е много важен елемент в общото развитие на децата.Първоначално те развиват основно общата моторика – умения за сядане, пълзене, ходене.Постепенно започват да развиват уменията си свързани с фината моторика - координация око – ръка, хващане на предмети, поставяне на предмети един в друг/ един над друг.Развитието на фината моторика при децата е дълъг процес, като освен за общото развитие, той играе важна роля и за развитието на говора.На какво да играем за да подпомогнем развитието на фината моторика на детето?

Прочети още...

Страница 4 от 9

Free business joomla templates