Сертификационно обучение за работа с Conners 3

conners3-icon-jpg-MRF6VS45На 17 и 18 октомври 2015г. OS България организира сертификационно обучение за работа с Conners 3. 

Conners 3 е рейтинг скала за оценка на ADHD (хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието). Заедно с това той оценява разстройства с противопоставяне, отправяне на предизвикателства и разрушително поведение.

Прочети още...

Обучение на тема: "Наблюдение, идентифициране и подкрепа на децата с дислексия и диспраксия"

learningInfinity-2На 17 октомври 2015 г. (събота) Център за приобщаващо образование организира еднодневно обучение на тема: "Наблюдение, идентифициране и подкрепа на децата с дислексия и диспраксия". Обучението е предназначено за общообразователни учители, специалисти и родители. Обучител ще бъде д-р Памела Депонио.  Прочети още...

Уебинар "Ранно детско развитие – стъпка по стъпка"

bigstock-Children-Playing-With-Blocks-44944720Студио Уебинария организира на 6-ти октомври 2015г. от 15:30 ч. уебинар посветен на ранното детско развитие. 

Ранното детство е един изключително динамичен период на съзряване и развитие на основополагащи функции и умения, които ще оказват влияние върху детската личност, здраве и поведение, и възможности за пълноценна реализация на по-късен етап от живота. 

Прочети още...

Интензивно двудневно обучение за системата ПЕКС (PECS)

PECS Logo - Blue На 12-ти и 13-ти ноември 2015г. Карин дом организира интензивно двудневно обучение за системата ПЕКС (PECS). 

Това интензивно двудневно обучение е предназначено да научи участниците как правилно да прилагат Системата за общуване чрез размяна на картинки. ПЕКС (Picture Exchange Communication System - PECS) е система за езиково обучение, която се използва за бързо развиване на комуникативни умения при лица с ограничена функционална реч. PECS насърчава комуникацията в социален контекст, без да има нужда от продължително предварително обучение. Прилагането на PECS започва с учене как да се отправя спонтанна молба и продължава до обучаване в допълнителни комуникативни умения като отговаряне на въпроси и коментиране.

Прочети още...

Световна дино експозиция гостува през месец октомври в София

Serdika-Center-Dino-Adventure-KV-14.08За света динозаврите може и да са изчезнал вид, но само през октомври, само в Сердика Център София, те ще „оживеят" за една изумителна експозиция на световно ниво.За изработката на впечатляващите модели са необходими повече от три месеца, а за изграждането им в Сердика Център ще се погрижи екип от 8 професионалисти в скулптурата.

Прочети още...
Free business joomla templates