Есен на прозореца

autumnwindow5Навън вече идва есента с нейните красиви цветове. Дойде време да сменим морските вълни,рибки и мидички на прозореца с нова идея. Есенното дърво на прозореца ще ви зареди с още много слънчеви моменти. Ето необходимите материали:

1.филтри за кафе машина

2.акварелни бои и четка за рисуване

3.ножица, тиксо и лепило

4.тънка кафява хартия

Как се прави:

Прочети още...

Вкусни боички

wkusni boikiРисуването никога не е било по-вкусно! Обичаме да рисуваме с бои и четки, но понякога се случва децата да опитат и на вкус боята :) За да нямате притеснения за това, ви предлагаме рецепта за бои, които дори могат да се ядат. Ето необходимите материали:

1. Една кутия кондензирано мляко

Прочети още...

Пиленца от ръкавица

pileta ot rucawicaНай-хубавите играчки са тези, които сам си направиш! Идеята е страхотна и е толкова лесна за изпълнение, че няма да усетите кога сте се сдобили с цял отбор пиленца. С тези лесни кукли можете да играете театър или да си измислите сами истории безчет.

Необходими материали:

Прочети още...

Рецепта за Playdough

playdoughДецата обожават Плейдо! Той е мек, цветен и доста по-лесен за игра в сравнение с пластилина. Предлагаме ви домашна рецепта за Плейдо, с която можете да направите голямо количество и в избрани от вас цветове. Ето необходимите съставки за една доза/един цвят:

1 чаша брашно

1/4 чаша сол

Прочети още...

Творчество за най - малките

messyДецата обичат да творят и когато решат да го направят не се съобразяват с това дали платното им е подходящо за целта. Рисуват по стените, по дивана, по вратата или върху прозореца. Да, ние обичаме техните картини, но кой ще почисти след тях? Мама, разбира се! Вижте нашето предложение за рисуване без цапане:

Необходим е един плик, който се затваря плътно и няколко цвята боички. Залепяте плика за прозореца и давате свобода на детето - нито капка няма да излезе навън!

Вижте още прекрасни идеи тук: http://www.rookiemoms.com 

Да творим у дома

ho-shopping13-lazysusansДобре дошли в гнездото! Това е вашето място за споделяне на интересни идеи за занимания с деца у дома.

Рисуване, апликации, работа с пластелин и глина, създаване на проекти с естествени материали, идеи за работа с рециклирани материали и още и още...

Всеки може да сподели тук своите идеи като ни изпрати информация за заниманиетo + снимки на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Очакваме ви!

Страница 2 от 2

Free business joomla templates