Пишем буквички с конец

bukwiЕдин от основните елементи при овладяването на писането на букви е поредността на елементите и посоката, в която се движи ръката на детето. Лесно ще научите това с нашите букви за шиене. Необходими материали:

1. Картонени кутии от зърнена закуска или картонен лист с дебелина 3 mm

2. Цветни листи

3. Перфоратор

4. Връзки за обувки

Прочети още...

Първи стъпки в изучаването на формите

formi puzzelНеобходимо ли е да купувате специални пъзел игри за да научи детето ви формите? Не, разбира се! Тази практична идея за домашен пъзел можете да осъществите само с предмети, които са около вас.

Как се прави: Изберете предмети с различна форма и ги очертайте върху лист или картон. Съберете предметите на купчинка и помолете детето да открие местата им. 

Прочети още...

Учим се да броим

fishintheseaИграта е подходяща за деца от 3 до 6 години. Броенето ще бъде лесно и интересно, ако сам си направиш играта, нали? Необходими материали: картонена кутия от яйца /за 6 или 12 яйца, взависимост от възрастта на децата/; боя за рисуване - синя; маркер в черен цвят; стикери или картинки с морски обитатели, рибки от тесто.

Как се прави: Изрежете капака на кутията и оцветете в син цвят.

Прочети още...

Сладоледена игра за памет и концентрация

icecream memoryПамет, внимание, концентрация, умения за игра и спазване на ред - всичко това в цветен и забавен вариант! Сладоледената игра е лесна и не изисква много материали.

Необходими са: Дървени клечки от сладолед, цветни листи, ножица и лепило.Изрежете шаблоните, залепете ги върху клечката и сте готови!

Не забравяйте, че за играта е необходимо шаблоните да се повтарят два пъти. Можете да включите и децата в изработването им - вместо цветни листи използвайте картинки за оцветяване.

Шаблоните можете да принтирате от тук:

Прочети още...

Да учим у дома

owl-supply-monitorДобре дошли в гнездото! Това е вашето място за споделяне на интересни идеи, с които ученето става забавно и интересно!

Да броим, да учим буквите, да познаваме часовника, да разпознаваме цветовете, да познаваме животните, растенията и предметите около нас, идеи за лесна математика или как правите четенето лесно като детска игра?

Очакваме прекрасните ви идеи и снимки на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Страница 2 от 2

Free business joomla templates