Отнемане на приз "Логопед на годината за район южен централен 2023"

Screenshot 20230220 221831 ChromeСлед получени сигнали за връзки със създателите на позорния клип, в който участва лице със специални потребности-носителят на наградата "Логопед на годината за район южен централен 2023" Александър Кърджев е лишен от приз.

Мисията на наградите е да популяризират професията на логопеда, възможностите за терапия през целия живот и необходимостта от ранна и системна профилактика и грижа. Всяко действие, което позори специалистите се отразява на цялата гилдия и е в противовес на нашата мисия-да популяризираме професията.

 

В тази връзка организаторите на наградите заявяват, че както по време на номинациите, така и след получаването на награда, логопедите следва:

- да спазват професионалния етичен кодекс 

- да се въздържат от споделяне на практики лишени от доказателства

- да не нарушават законите (включително Закона за авторското право) 

 

Ива Александрова

гл.редактор

 

Оригинален текст на уведомителното писмо до г-н Кърджев:

"Господин Кърджев,

След сигнали до организаторите на наградите „Логопед на годината“ за:

-  вашите  връзки със създателите на позорния видео материал, в който се извършва гавра с лице със специални потребности;

-  сигнали за системно не посочване на източник при споделяне на чужди материали в интернет пространството и нарушаване на авторското право

-  споделяне на практики лишени от доказателства;

-  въвеждане в заблуда на родители

 

Ви уведомяваме, че Ви лишаваме от наградата „Логопед на годината за регион южен централен 2023“ и от правото да участвате в конкурса за срок от десет години.

Пластиката и грамотата следва да се върнат на организаторите в срок до края на м.април 2023г.

 

Ива Александрова

Гл.редактор

Логопедия.БГ"

Free business joomla templates