Да готвим с Джейми Оливър

shishchetaДжейми Оливър е английски кулинар, който освен като майстор готвач е известен и с битките си с големите компании за "бърза закуска". От 2004г. води кампания за здравословно хранене на децата в училище и у дома. Предлагаме ви неговата рецепта за зеленчукови шишчета, в чието приготвяне могат да участват и децата.

Необходими продукти:

120гр. сирене халуми, 1 жълта чушка, 1 тиквичка, 140гр. чери домати, 1/2 китка прясна мента. По желание: червена чушка, лимон, зехтин, черен пипер. Начин на приготвяне: Внимателно измийте и почистете зеленчуците. Нарежете сиренето и зеленчуците на парчета с големина 2 см.

Сложете ги в голяма купа и ги овкусете с подправките. Потопете 6 дървени шишчета в тава със студена вода за да ги предпазите от изгаряне. Равномерно наредете зеленчуците и сиренето върху шишчетата. Включете грила на фурната и изчакайте да се загрее добре. Нанесете лек слой мазнина на дъното на тавата, в която ще печете шишчетата. Подредете готовите шишчета в тавата и я поставете във фурната. Когато сиренето се зачерви от едната страна - обърнете шишчетата да се изпекат и от другата страна.

Тази и още рецепти на: http://www.jamieoliver.com

 

Free business joomla templates