Коледни меденки

medenkiС наближаването на Коледните празници започваме да събираме идеи за готвене с деца и за деца. Можете да се включите с ваша рецепта и снимка като ни ги изпратите на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.   Споделяме с вас любимата ни рецепта за Коледни меденки, придружена от линк към оригиналната рецепта, където ще откриете и снимков материал за приготвянето им. Забавлявайте се с нас!

Необходими продукти:

 

500 гр. брашно; 1/2 ч.л. бакпулвер; канела; 2 големи яйца; 125 гр. меко масло (хубаво е да е оставено да се размекне на стайна температура, а не принудително в микровълновата) 150 гр. течен мед (ако се е захаросал, трябва да го разтопите на водна баня или до камината ;) 50 гр. тъмно кафява захар (с нея стават по-мекички) 1 капсула ванилова есенция.

Начин на приготвяне:

В купа смесвате брашното (хубаво е да отделите мъничко от него и да го оставите настрана, като го добавите накрая, ако има нужда), бакпулвера и канелата. Правите кладенче и сипвате вътре останалите продукти. Замесвате гладко тесто, което оставяте за 15-ина минути в хладилника, като предварително сте го увили във фолио.След като се е постегнало в хладилника, го разточвате. Дебелината трябва да е около 5мм. Изрязаните сладки поставяте в тавичка, постлана с пекарска хартия и слагате в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Рецептата е от тук: http://ellyganova.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html

 

Free business joomla templates