Ванилови кексчета за малки готвачи

Annabel-Karmels-farm-animal-cupcakes-step3Готвенето е много подходяща дейност за децата в предучилищна възраст. Освен за развитие на детската автономия и самочувствие-готвенето е чудесен и вкусен начин за развитие на сетивната дейност, фината моторика, спазването на последователност в процес и за развитие на комуникацията. Използвайте етественото детско любопитство и желание "да помагат" в кухнята за да си направите вкусни кексчета с неповторимия аромат на домашен уют!

Прочети още...

Летни изкушения - ледена купа

HF-Ep1154-Product-Ice-BowlВ летните горещини малки и големи търсим прохлада. Сладоледа е сред любимите лакомства на децата, а поднесен в красива, ледена купа ще бъде неустоим. За да направите тази купа са ви необходими:

- малка метална купичка

- голяма метална купа или друг подходящ съд

- няколко резенчета лимон, портокал или друг плод нарязани на тънки резени

- лед, тиксо и ножица

Прочети още...

Да готвим с Джейми Оливър

shishchetaДжейми Оливър е английски кулинар, който освен като майстор готвач е известен и с битките си с големите компании за "бърза закуска". От 2004г. води кампания за здравословно хранене на децата в училище и у дома. Предлагаме ви неговата рецепта за зеленчукови шишчета, в чието приготвяне могат да участват и децата.

Необходими продукти:

120гр. сирене халуми, 1 жълта чушка, 1 тиквичка, 140гр. чери домати, 1/2 китка прясна мента. По желание: червена чушка, лимон, зехтин, черен пипер. Начин на приготвяне: Внимателно измийте и почистете зеленчуците. Нарежете сиренето и зеленчуците на парчета с големина 2 см.

Прочети още...

Коледни меденки

medenkiС наближаването на Коледните празници започваме да събираме идеи за готвене с деца и за деца. Можете да се включите с ваша рецепта и снимка като ни ги изпратите на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.   Споделяме с вас любимата ни рецепта за Коледни меденки, придружена от линк към оригиналната рецепта, където ще откриете и снимков материал за приготвянето им. Забавлявайте се с нас!

Необходими продукти:

Прочети още...

3 закуски без глутен и казeин

magiНа много хора е известна тъжната статистика, че през последните години расте броят на малки деца с различни алергии, прояви на аутизъм и хиперактивно поведение. Причините за тези състояния могат да се търсят в много насоки – от замърсената среда, индустриализираната хранителна верига, акумулираните от последните поколения токсини, които влияят генетично на всяко следващо поколение, стресът при бъдещите родители, медикаменти, употребявани от тях и/или от новородените и т.н.

Прочети още...

Съботно - неделни закуски

През почивните дни имаме повече време за децата - за закуска, за разходка и за всички онези обещания, които направихме през седмицата. Предлагаме ви няколко идеи за незабравима закуска, с които да превърнете сутрините в истинска приказка!

zakuskaЗакуска "Аз проклетникът"

Необходими продукти за 8 порции:

За палачинките: 400гр. брашно; 300ml прясно мляко; 2 яйца; 60гр.масло; 2 с.л. пудра захар; 1 ч.л. бакпулвер

За слугите: 2 яйца; малко парче краставица;

За украсата: малко парче сирене/ моцарела за предпочитане/; 4 маслини /обезкостени/

Приготвяне:

Прочети още...

Рецепта за безглутеново брашно

gluten-free-iconЕдна от популярните диети препоръчвана за деца с аутизъм е "Без глутен, Без казеин". Предлагаме ви рецепта за приготвянето на безглутеново брашно. Необходимите съставки можете да откриете в повечето диетични магазини.

Съставки:

2 пакета оризово брашно по 500гр.

1 пакетче 200гр.царевично нишесте

200гр.брашно от елда

Прочети още...

Доматена супа с моркови

domatena supaДоматената супа с моркови е много подходяща за ранната есен. Приготвя се лесно и е добър имуностимулант. Гладката консистенция не позволява разгадаването на зеленчуците вътре, така че дори детето ви да е от типа "не-ям-моркови" ще бъде щастливо. Ето необходимите продукти за 4 детски порции:

1 глава стар лук

3 моркова

Прочети още...

Да готвим за деца

heart-cupcakeДобре дошли в гнездото! Това е нашето специално място за споделяне на рецепти и идеи за красота в чинията:)

Ние търсим "чисти" рецепти без консерванти, подобрители и оцветители, но и много вкусни!  Освен това издирваме и най - красиво оформените ястия за деца!

Можете да ни изпратите ваши рецепти и снимки на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Free business joomla templates