15 идеи за децата в дъждовните дни

rainСтуденото, мъгливо или дъждовно време е предизвикателство за всеки родител.Децата, които са лишени от възможноста да излязат навън и да играят бързо могат да Ви превърнат в кълбо от нерви.Открихме няколко прекрасни идеи в различни сайтове и блогове, които ще Ви помогнат да играете, да се забавлявате и да учите.Предлагаме Ви нашият избор от 15 идеи, с които децата ще се забавляват цял ден!

 

 

 

donnawilsonden-537x368

 

1.Къмпинг у дома.

Ако нямате на разположение детска палатка, можете да използвате одеало и няколко стола за да създадете малко и уютно пространство за игра.Сложете килимче и няколко възглавнички и оставете детското въображение да се изяви....

 

 

105834659963064260 V7y2uBYT f2. Как да стана супер шпионин?

Между няколко стола или друга опора създайте препятствия от прежда.Децата трябва да преминат през него без да докосват конеца.Вижда им се много лесно? Закачете малки звънчета - така ще чуете всеки, който докосне препятствието.

 

 

 

cookingwithkidsfront3.Готвене.

Децата обичат да готвят, а най – много обичат да се цапат, докато го правят.Направете тесто за пица или курабийки.Месенето и бъркането на тестото, освен забавна игра подпомага и развитието на моториката и сетивноста.

 

 

DSCF23304.На лов!

Магнитните цифри и букви от врата на хладилника се превръщат в чудесна игра! Необходими са: клечка от сладолед или друга пръчица, конец и кламер.След като направите въдицата, сложете цифрите/буквите в купа и сте готови за игра. Нека всеки извади няколко магнитчета и ги подреди по ред. Повече деца – повече забавление.

 

 

ph125. Да поиграем на дама?

За родителите, които умеят да шият създаването на това килимче не е предизвикателство. За всички останали – изберете подходящ размер килимче и с помоща на цветно тиксо очертайте квадратите и цифрите.

 

 

 

 

6a00e54fbad0998834014e5f5ace28970c6. Вълшебни кубчета.

Единият вариант е да разчертаете кубчетата и внимателно да ги изрежете и залепите. Сложете различни картинки от външната страна. Другият вариант е да използвате готови шаблони за кубчета.Можете да изрежете и подходящи по размер картинки на любими герои и да ги разрежете на три.Залепете частите на различни кубчета и предложете на децата да открият цялата картинка.

 

6a011570601a80970b0163035f8b60970d-800wi7.Оригами.

Оригами фигурите са много популярно забавление за деца и възрастни.Създайте свой собствен зоопарк или красиви модели за украса на детската стая.

 

 

 

562d09b7399960e439cf7d2ced055a058.Красива хранилка за птици.

В очакване на пролетта - птичките все още срещат трудности в намирането на храна.Необходими са кутия от мляко или сок,лепило, няколко копчета и клечки.Напълнете хранилката със семена и закачете навън.

 

 

 

 

 

92c77dc1654c35a25eb0826ba15985ec9.Замък за рицари и принцеси.

С две парчета картон и боички можете да създадете свой собствен замък! Остава само да вземете чаша чай и да се настаните удобно, докато гледате и слушате за невероятните рицарски подвизи и приключения на вашите принцове и принцеси.

 

 

 

 

3959f00ed90c19171eec5da197f1ee8510.Лава лампа.

Попаднахме на този изключително лесен начин да си създадете своя собствена Лава Лампа.Необходими са: празна бутилка, олио, вода, оцветител за храна/няколко капки/ и алказелцер.

 

 

 

 

 

d9cc659b063714bf066069149e09edd511. Самолет

Самолет от клечки и щипка? Много лесно! Една щипка и няколко клечки от сладолед/ ако през лятото не сте изяли достатъчно сладолед, можете да си закупите клечки – нашите са от „Слънчоглед“/ оцветени в любимите Ви цветове.Капка лепило и сте готови!

 

 

 

                                    12.Можеш ли да уцелиш?

От хартиеDSC06578ните чинийки, останали след детски рожден ден, изрежете средната част.Оцветете ги в различни ярки цветове.Закрепете ролка от домакинска хартия върху друга чинийка или плоскост.Ако, кръгчетата са изсъхнали – можете да започвате!

 

 

 

 

550px-Make-a-Toy-Car-Step-1013. Състезателна кола.

Създаването на състезателна кола от празна бутилка изисква и участието на възрастен.Неговата роля е в пробиването на капачките /гуми/ и самото шише.

Оцветете в цвят по избор иииииииии Старт!

 

 

IMG 267114. Писта за колата?

Направихме състезателната кола, но нямаме писта.За да избегнете сглобяването на писта от конструктор, можете да направите писта от плат. Изрежете равни ивици и сложете маркировка с маркер за текстил. Тази писта може да се разположи навсякъде, а накрая лесно се прибира.

 

 

 

 

 

face 315. Да играем с букви.

В библиотеката на Логопедия.БГ ще откриете повече от 100 различни материали за изучаване на букви, цифри и числа, работа по пунктир, изрязване и апликиране.

 

 

 

 

И за финал – намокрете се! Гумени ботуши, дъждобран или чадър и сте готови за една хубава разходка на чист въздух!

 

Ето и оригиналните линкове за някой от представените идеи:

http://alittlelearningfortwo.blogspot.com - можеш ли да уцелиш?

parents.com - хранилка за птички, самолет от щипка

grosgrainfabulous.blogspot.com - Килимче за дама

http://www.toolsforeducators.com - кубчета

http://slsmithphotography.typepad.com – лава лампа

makedoandfriend.blogspot.com - лов на цифри

mermag.blogspot.com – замък от картон

lilmoptop.blogspot.com - автомобилна писта от плат

http://www.wikihow.com – кола от бутилка

 

 

 

 

 

Free business joomla templates